VI. Elektrik Tesisat Ulusal Kongresi ve Sergisi 16-19 Ekim 2019 tarihlerinde İzmir-Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi‘nde yapıldı.

VI. Elektrik Tesisat Ulusal Kongresi ve Sergisi 16-19 Ekim 2019 tarihlerinde İzmir-Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi‘nde yapıldı.

VI. Elektrik Tesisat Ulusal Kongresi ve Sergisi 16-19 Ekim 2019 tarihlerinde İzmir-Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi‘nde yapıldı. Yıllardır ATMK ve EMO işbirliği ile düzenlenen “Ulusal Aydınlatma Sempozyumu” nun onuncusu da bu etkinlik kapsamında 16-17 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. 2001 yılında her iki yılda bir farklı şehirlerde düzenlenmesi amaçlanarak ATMK - TMMOB EMO işbirliği ile yapılandırılan “Aydınlatma Sempozyumu”nun ilki İzmir’de gerçekleştirildikten sonra ikincisi Diyarbakır’da, üçüncüsü de Ankara’da yapılmıştır. Daha sonra sürekli EMO İzmir Şubesi tarafından sahiplenilip, iki yılda bir “Elektrik Tesisat Ulusal Kongresi” kapsamında düzenlenmeye başlanmıştır. Aydınlatma Türk Milli Komitesi, aydınlatmanın Elektrik Mühendisliğindeki öneminin ve gerekliliğinin ortaya konulabilmesinde katkı sağladığına inandığı Sempozyuma önem vermekte ve büyük bir istekle katkı sağlamaya devam etmektedir.

ATMK, her aşamasında EMO İzmir şubesi ile birlikte çalıştığı X. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu’na bu yıl da üyeleri ile birlikte katılım sağlamış ve destek vermiştir. Yönetim Kurulu Başkanımız Sermin Onaygil’in Kongre genel açılış oturumunda yaptığı “açılış konuşması” ile başlayan etkinlikte, üyelerimiz Nergiz Arifoğlu, Zeynep Akkaya, Berker Yurtseven, Lale Erdem Atılgan, Emre Erkin, Kasım Çelik, Feride Şener Yılmaz, Elif Harputoğlu tarafından bildiri sunumları; kurumsal üyelerimiz Grup İmaj, Arlight, Signfy, İkizler ve Vestel Aydınlatma tarafından da bildiri ve proje sunumları gerçekleştirilmiştir. İki günlük sempozyumun tüm oturumlarına ve Başkanımız Sermin Onaygil tarafından yönetilen “Şehiriçi Sokak Aydınlatmalarında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı panele katılımcı sayısı ve ilgi yüksek olmuştur.

Kongre beraberinde düzenlenen Sergi’ye kurumsal üyelerimiz Şavk (Baldem Elektrik), Cemdağ, EEC Systems, İkizler, NarLight ve Pelsan Aydınlatma standtları ile katılarak sektörümüzü temsil etmişlerdir.

VI. Elektrik Tesisat Ulusal Kongresi ve Sergisi ile X. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu’nda ATMK olarak başarılı bir şekilde temsil edilebilmemize katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.