YARIŞMA DUYURUSU

YARIŞMA DUYURUSU

V(λ)'nın 100. yılı ışık sanatı ile kutlanıyor...

 

Uluslararası Aydınlatma Komisyonu (CIE), ışığın fiziksel ölçümünün temeli olan fotopik görme / gündüz görmesi için V(λ) tayfsal ışık duyarlılığı fonksiyonunun oluşturulmasının yüzüncü yılını kutluyor.

Bu bağlamda CIE, yıldönümünü kutlamak için
“içinizdeki ilham perisini aydınlatın” mottosuyla V(λ), yüzyıllık bilimsel/teknik başarılara yönelik, şiir ve görsel sanatlar alanına katkı koymak adına bir yarışma düzenlemiştir. Şiirler İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinde yazılabilir. Görsel sanatlar, standart bir formatta (jpg, TIFF, mp4, vb.) elektronik ortamda paylaşılabileceği gibi heykel, resim, fotoğraf, video, medya sanatı, enstalasyon ve benzeri çalışmalar herhangi bir biçimde sunulabilecektir. Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Nisan 2024 olarak belirlenmiştir.

Yarışmayı kazananlara ilişkin sonuçlar, 3 Haziran 2024 tarihinde Fransa'nın Sèvres kentinde düzenlenecek olan “V(λ)'nın 100 Yılı ve Fotometrinin Geleceği” konulu CCPR/CIE Ortak Çalıştayı'nda açıklanacaktır. Başvuru koşullarıyla ilgili detaylı bilgiye president@cie.co.at adresine e-posta atarak ulaşabilirsiniz.